Прості кроки з освоєння акварельної техніки

 2U2A2274

Малювання аквареллю сьогодні мабуть, найпопулярніший вид малювання не тільки серед професійних художників, але і серед звичайних любителів живопису. Це пояснюється як доступністю цього матеріалу, так і можливістю написання досить широко спектру об’єктів – від простеньких композицій і замальовок до найскладніших пейзажів і портретів. Крім того, освоїти техніки малювання аквареллю нескладно, і при наполегливій праці, досить скоро у початківця з’являться непогані результати.

Отже, ви запаслися акварельного папером, фарбами і набором кистей, і у вас є величезне бажання почати творити. Так з чого ж почати?

Початкові уроки малювання аквареллю досить прості.

  1. Акварель для новачків починається з уроку, в якому на папір накладається рівномірний шар акварелі одне кольору. Нехай це буде темний колір, так як він більш наочний і контрастний. Візьміть пензлик середнього розміру, і нанесіть кілька мазків, так що б вийшов невеликий однотонний прямокутник або квадрат. Не забувайте мокнути пензлик у воду, але при цьому вона не повинна бути занадто вологою. Таким чином у вас повинна вийде акуратна геометрична фігура одного кольору і тону.

 

  1. Освоївши нескладний перший урок сміливо переходите далі – освоюйте відтінки. Для цього занурте кисть у фарбу і воду, а потім нанесіть на папір один мазок. Далі знову трохи змочіть пензель у воді – не чіпаючи фарбу – і нанесіть поруч, через невеликий проміжок, ще один мазок. Проробіть цю процедуру кілька разів, поки на кисті остаточно не закінчиться фарба. Таким чином ви отримаєте кілька мазків з різними відтінками поступово втрачають колір. Ця вправа дасть вам «відчути руку», папір і фарбу.

 

  1. Навчившись створювати різні відтінки одне кольору переходите до більш складного завдання – градієнтній заливці. Для цього вам потрібно намалювати одноколірний прямокутник або квадрат одним кольором, але різної насиченості. Повторіть початок процедури описаної в другій вправі, з тією лише різницею, що край першого мазка (нижній або лівий) ви повинні акуратно розмити невеликою кількістю води. Таким чином у вас повинен вийде квадрат, в якому темна частина плавно перетікає в світлу. Робіть таку вправу до тих пір, поки у вас не вийде ідеальний плавний перехід в рамках однієї композиції.

 

  1. Повправлявшись в створенні однотонних і градієнтних заливок, перейдемо до самої складній техніці малювання – змішання квітів. Цей вид заливки виконується ідентично попередньому, з тією лише різницею, що замість води, у міру просування вправо або вниз, ви додаєте на палітру інший колір фарби, намагаючись зробити перехід якомога більш плавним і м’яким за допомогою невеликої кількості води.

2U2A9866

 

Техніка акварелі нескладна – практикуйтеся у створенні тонів одного кольору і змішуванні фарб, додавайте в градиентную палітру кілька кольорів, відчуйте себе художником і отримаєте задоволення від процесу. Після того, як досконало опануєте даними техніками, можете переходити вже до малювання простих фігур і пейзажів.

Основна версія сайту - українська

Оберіть, будь ласка, мовну версію сайту